Diversiteit wint

Vaak krijgen we in onze gesprekken vragen rond diversiteit. Één die we zeker graag willen beantwoorden is: “Waarom zou een bedrijf of een leidinggevende aandacht moeten besteden aan diversiteit?”. Vanuit Clusity hebben we hier natuurlijk een licht subjective mening over :DDD. Daarom verwijzen we graag in deze blog op een studie van Mc Kinsey uit 2020 “Diversity Wins: how inclusion matters”. Je kan de volledige report verder beneden downloaden.

De zakelijke argumenten voor inclusie en diversiteit (I&D) zijn sterker dan ooit. Voor bedrijven met bovengemiddelde diversiteit is de kans groot dat ze beter presteren dan concurrenten op het gebied van winstgevendheid, terwijl de sancties steeds zwaarder worden voor bedrijven die diversiteit ontberen.

Uit deze studie blijkt dat: “Een derde van de bedrijven die we volgden - onze diversiteit winnaars - hebben echte vooruitgang geboekt mbt. diversiteit in hun leader-team. Maar de meeste van de bedrijven die we hebben geanalyseerd hebben weinig en geen vooruitgang geboekt en bij sommige is het met de diversiteit zelfs achteruit gegaan.” .

Een innovatieve, moderne succesvolle manager kan niet om het thema diversiteit rond kijken. Wil je dat jullie omzet gebaseerd is op innovatieve producten? En wil je voor een winstgevend bedrijf werken?

Dan hou je best rekening met een bovengemiddelde diversiteit in je team. Lees meer in de studie van Mc Kinsey.

 

Download het volledige rapport. Lees zeker de “Executive summary” en bij interesse natuurlijk ook nog de rest 😊.


🖱 Klik hier “Diversity wins How inclusion matters van McKinsey

Meer informatie over het werk van McKinsey rond DEI kan je vinden via hun website.

Bron: McKinsey “Diversity wins: How inclusion matters”.

“Diversity wins” is het derde rapport in een reeks van McKinsey waarin de zakelijke argumenten voor diversiteit worden onderzocht,

 

Ben je er graag ook eens bij een van onze events? Registreer je voor onze volgende events! 👇🏾

Previous
Previous

Women empowering women

Next
Next

Recap: Keynote & workshop public speaking